87 428 90 60  
sekretariat@sp7.gizycko.pl

ul.Wodociągowa 8
11-500 Giżycko

Informacje o szkole

oferta szkoły, dokumenty, projekty, przetargi, ...

Informacje dla uczniów i rodziców

świetlica, opłaty, nauczyciele, rekrutacja, konkursy, pedagog, psycholog, logopeda, ...

Poznaj Polskę

Biblioteka

Informacja o działalności szkolnej biblioteki

Dalej

Matematyka

Informacja o konkursach matematycznych

Dalej

100 lat

Informacja o działaniach na 100-lecie Niepodległej

Dalej

MZNJUiRG

Międzyszkolny Zespół Nauczania Języka Ukraińskiego i Religii Greckokatolickiej

Dalej

Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa

2.0

Szkoła Podstawowa nr 7 im. J. Korczaka w Giżycku otrzymała dofinansowanie w ramach „Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0 na lata 2021 – 2025” w łącznej kwocie 15 000 zł. Zgodnie z wytycznymi programu środki finansowe zostaną przeznaczone przede wszystkim na zakup nowości książkowych oraz elementów wyposażenia do biblioteki szkolnej, a także promocję czytelnictwa.

Czytaj dalej

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /templates/dd_speedtruck_109/functions.php on line 201

gofryJak przygoda, to przygoda kulinarna i to z najlepszymi. Klasa 3 a, 27.10.22r. uczestniczyła w warsztatach kulinarnych z Aleksandrą Juszkiewicz MasterChef 2020 oraz Chef Dariuszem Barygą. Nauczyliśmy się jak przygotować zdrowe chrupiące gofry oraz doskonaliliśmy umiejętność współpracy w grupie. Czytając przepis, samodzielnie przygotowywaliśmy ciasto. Wbijaliśmy jajka do miski, ważyliśmy mąkę, odmierzaliśmy odpowiednią ilość oleju, proszku do pieczenia, ubijaliśmy pianę na puszystą masę, a po dodaniu pozostałych składników miksowaliśmy je. Gotowe ciasto wlewaliśmy pod czujnym okiem p.Oli i p.Darka do gofrownicy. W międzyczasie przygotowywaliśmy owoce jako dodatek. I tu kolejne czynności: obieranie owoców, krojenie ich w kostkę itp. Pracy było, co niemiara, ale było warto. Po upieczeniu każdy wybierał swój ulubiony dodatek: nutellę, przygotowane owoce bądź konfiturę z jabłek i mango przygotowaną na tą okazję przez samych Mistrzów. I nadszedł w końcu ten długo oczekiwany moment...czas na degustację. Smak był nie doopisania….mmmmm PYCHOTKA! :))) PALCE LIZAĆ, mówimy WAM. Na zakończenie każdy dostał certyfikat z autografem p. Oli Juszkiewicz. A uwieńczeniem spotkania było pamiątkowe, wspólne zdjęcie. Bardzo dziękujemy naszym wspaniałym gościom za dostarczenie tyle doznań smakowych. Kto wie, czy wkrótce się nie zobaczymy. galeria

dyniaUczniowie z klasy 2 a uczestniczyli w warsztatach plastycznych z okazji Dnia Dyni. Pod kierunkiem instruktora wykonali zapachowe mydełko w formie pomarańczowej babeczki. Bawili się masą wykonaną z mąki ziemniaczanej. Efekty prezentujemy w fotogalerii. galeria

kostunkaW środę, 26 października klasa 2 b wzięła udział w akcji bicia rekordu w czytaniu na przerwie. Uczniowie przynieśli swoje ulubione książki i czytali je podczas przerw w swojej sali. Zorganizowaliśmy Kącik czytelniczy i wspólnie wykonaliśmy ciekawy plakat, zachęcający do czytania. Książka to naprawdę najlepszy sposób na spędzanie wolnego czasu! galeria

Podziękowanie od fundacji dla szkołyKochani! Spójrzcie, jaką wiadomość otrzymaliśmy od Fundacji "Gdy Liczy się Czas" :)
"Serdecznie dziękujemy za udział w akcji!
Jesteście naszymi Aniołami w Piżamach
Liczymy, że spotkamy się jeszcze raz nie tylko w Piżamach :)
Mamy wspaniałe plany 😇
Niech anioły uciskają was od nas ❤
Serdecznie dziękujemy i pozdrawiamy, ekipa Biegu i Dnia w Piżamach (...)"
Szkolne Koło Wolontariatu

czytankoDnia 26 października 2022r., uczniowie klasy 3a, przystąpili do szkolnej akcji bicia rekordu w czytaniu na przerwie. Uczniowie do szkoły przynieśli swoje ulubione książki, które w kąciku czytelniczym czytali. Dzięki tej akcji dzieci również miały okazję do doskonalenia umiejętności poprawnego i pięknego czytania, oraz miłego spędzenia przerwy międzylekcyjnej. galeria

Dyrekcja szkoły

person1

Ewa Kamińska

Dyrektor
person2

Dariusz Pstrak

wicedyrektor
person3

Paweł Kordowski

wicedyrektor - zajmuje się sprawami klas 1 - 4